Hogyan lehet megakadályozni a Facebook felismerését az arcodról és az online mozdulatok nyomon követéséről

Anonim

A Mozilla kiadta a Facebook Container nevű Firefox eszközt, hogy megakadályozza, hogy a közösségi hálózat megnézze, mit csinál online a Facebook saját webhelyén.

Csak azt kérdeztem egy kollégától, hogy ez a fajta alkalmazás vagy kiterjesztés létezett-e ma korábban, és biztos volt benne. A hozzáadáshoz nyissa meg a Firefox böngészőjét, kattintson a fenti eszközre mutató hivatkozásra, majd érintse meg a + Hozzáadás a Firefoxhoz lehetőséget.

A kiterjesztés kijelentkezik a Facebookból, törli a Facebook cookie-kat, és a „falak ki”, a tevékenységed minden másból, amit online csinálsz. (A cookie-k azok a szöveges fájlok, amelyeket a weboldalak használnak a lapok megőrzésére.) Megfigyeljük, hogy a „Facebook” szó kék színnel jelenik meg a címsorban a bővítmény hozzáadása után.

A Facebook konténerből:

Mit csinal?

A Facebook Container úgy működik, hogy elkülöníti a Facebook identitását egy külön tárolóba, ami megnehezíti a Facebook számára, hogy nyomon kövesse a látogatásokat más webhelyeken, harmadik féltől származó cookie-kkal.

Hogyan működik?

A bővítmény telepítése törli a Facebook cookie-kat, és bejelentkezik a Facebookból. A következő alkalommal, amikor a Facebookra navigál, új kék színű böngészőfülre (a „Container”) fog betölteni.

Jelentkezhet be és használhatja a Facebookot a Facebook konténerben. Ha egy nem Facebook-linkre kattint, vagy az URL-sávban navigál egy nem Facebook-oldalra, ezek az oldalak a tartályon kívül kerülnek betöltésre. A többi böngésző lapon a Facebook Share gombokra kattintva betölti őket a Facebook konténerbe.

Tudnia kell, hogy ezeknek a gomboknak a használata a Facebookra vonatkozó információkat továbbítja a megosztott webhelyről.

A kiterjesztés nélkül a Facebook, mint a Google és más cégek, nyomon követheti Önt, amikor sok olyan webhelyet látogat meg, mint amilyen például a Facebook-szerű gomb. Ez azt jelenti, hogy a Facebook több, mint személyes adatot használ, amellyel a hirdetéseket a profilod alapján felhasználhatja.

Hogyan töltheti le a Facebook adatait

Ez egy új lépés a böngészőkben, amelyek mindenki számára erőteljesebbé válnak, hogy megvédjék a magánéletet egy kicsit jobban. Íme néhány más.

„A Facebook Container elkülöníti a Facebook identitását a webes tevékenység többi részétől. A telepítés során továbbra is rendszeresen használhatja a Facebookot. A Facebook továbbra is kézbesítheti a szolgáltatását, és hirdetéseket küldhet nekik ”- írta a Mozilla blogján. „A különbség az, hogy a Facebook számára sokkal nehezebb lesz használni a Facebook-on összegyűjtött tevékenységét, hogy hirdetéseket és más célzott üzeneteket küldjön.”

Amikor először futtatod a bővítményt, kijelentkezel a Facebookból, törölni fogod a Facebook cookie-kat, a szövegfájlok böngészői mentésre kerülnek, és hogy a webhelyek használják a lapok megtartását.

A Facebook következő betöltésekor a Firefox egy külön tárolóedényben fogja elhelyezni a címet, melyet a „Facebook” szó kék színnel jelöl.

A bővítmény működésének részleteit, beleértve azt a figyelmeztetést is, hogy a Facebook Container elronthatja a webhelyeket, ahol a Facebook hitelesítő adatait használja a bejelentkezéshez, ellenőrizze a Mozilla Facebook Container bemutatóját.

Facebook arcfelismerés

Oké, ahogyan mostanáig megalapítottuk, a Facebook nagyon sokat tud rólad. Lehet, hogy megadta a nevét, szülővárosát, a munkáltató nevét és számos más fontos tidbitet a személyazonosságával kapcsolatban. (Nézze meg, hogyan lehet pontosan megtudni, mi - itt.)

Azt is tudja, hogy mit nézel ki. A számítógépes algoritmusok mágiájának köszönhetően a Facebook a feltöltött képeket veszi fel, és olyan formátumot hoz létre, amely lehetővé teszi, hogy a szociális hálózaton belül mindenki másról azonosítsa arcát.

Mark Zuckerberg Facebook elnök-vezérigazgatója a kongresszus előtt a felhasználók adatainak szivárgása miatt felmerülő vita után bizonyságot tesz. A Playboy deaktiválta a Facebook-fiókjait a visszacsatolás között.

A Facebook ezt a kényelem nevében teszi meg - így a többi személy feltöltheti a fotókat, vagy értesítheti Önt, ha valaki megpróbálja saját profilját használni.

Én személy szerint szeretem ezt a funkciót, és tetszett, hogy lehetőséget adok magamnak, hogy megjelölhessem a fotókat, vagy sem. (Utálom, amikor az emberek megjelölnek a fotókon, hogy hirdessenek valamit, és úgy gondolom, hogy a címemben a nevem megkapja őket különös figyelemre. HATE IT.) A többi nagy ok a Facebookon:

- A barátaid és a családja által feltöltött fotók címkéinek megadására.

- Ha szeretné tudni, hogy egy fényképen van - még akkor sem, ha nincs címkézve.

- Ha figyelmezteti Önt, ha valaki használja a képedet a profilfotójaként. (Ez is történt velem - megszemélyesítés és spam-fiókok).

- A látássérült embereknek segíteni tudni, hogy ki van a képen.

De - ha úgy gondolja, hogy hátborzongató, hogy a Facebooknak van ilyen arcfelismerése, és a fogyasztói csoportok azt mondták a Szövetségi Kereskedelmi Bizottságnak, hogy a pénteki panaszban meglehetősen könnyű megállítani az alkalmazást az arcod folyamatos szkenneléséről:

Nyissa meg a Beállítások menüt az interneten vagy a Facebook alkalmazásban lévő Facebook oldaláról.

Kattintson az „Arcfelismerés” fülre.

Kattintson az Arcfelismerés opció melletti „Szerkesztés” gombra.

Módosítsa a beállítást az „Igen” -ről „Nem” -ra.

Kattintson a „Bezárás” gombra.

Végeztél!

A Facebook szerint ez a funkció kikapcsolása automatikusan törli a Facebook adatait az arcodról, és megakadályozza, hogy tovább tisztítsa fényképeit, hogy kitaláljuk, mit nézel ki.

Ez némi nyugalmat okozhat, de ne feledje, hogy miután megváltoztatta ezt a beállítást, már nem kap figyelmeztetést, ha valaki közzéteszi a fotót, anélkül, hogy először megcímkézne. Most egy vagy semmi foglalkozik.

Remélhetőleg a Facebook megváltoztatja ezt, a többi adatvédelmi aggály közepette.